موریانه های برق خوار؛ خاموشی خانه ها زیر سایه ماینرها

به گزارش ایرنا، مدتی است که به دلیل عدم استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه های برق، دولت برای تامین سوخت نیروگاه ها و مدیریت گاز رسانی به مناطق سردسیر اقدام به محدودیت مصرف برق در برخی شهرها و روستاهای کشور کرده است.

به گزارش ایرنا، مدتی است که به دلیل عدم استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه های برق، دولت برای تامین سوخت نیروگاه ها و مدیریت گاز رسانی به مناطق سردسیر اقدام به محدودیت مصرف برق در برخی شهرها و روستاهای کشور کرده است.

استفاده نکردن از سوخت مازوت برنامه چندین ساله دولت ها بوده که تا کنون به دلیل مدیریت گاز رسانی به مناطق سردسیر توفیقی به همراه نداشته است اما دولت چهاردهم با تمامی مشکلات پیش رو این اقدام مهم را اجرایی کرده اقدامی که اجرایی شدن آن آرزوی هر ایرانی برای داشتن هوای پاک است.

این را هم یادآور شویم که چند سالی است مازوت متهم اصلی آلودگی هوا در غرب بندرعباس بوده و یافتن چاره برای رفع این مشکل، به گره کوری تبدیل و تلاش هایی که شاید تظاهری بیش بودند، تنها مسیر را پیچیده تر کرده و به جای درمان، نمکی بر این زخم کهنه پاشیده بود اما با اجرایی شدن ممنوعیت سوخت مازوت در نیروگاه ها، چراغ امید کاهش آلاینده ها در این منطقه دوباره در دل شهروندان روشن شد.

شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان در تاریخ 20 آبان ماه سال جاری محدودیت مصرف برق این استان را اعلام کرد.

در گزارش شرکت توزیع برق هرمزگان آمده است: همزمان با کاهش دمای هوا و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و محدودیت تامین سوخت کشور و موانع موجود در استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه ها محدودیت هایی در راستای بهینه سازی و مدیریت مصرف برق در بخش های خانگی و تجاری اعمال شده است.

بر این اساس مشترکان ساکن در شهر بندرعباس و سایر شهرستان های استان، جهت اطلاع از برنامه زمان بندی اعمال محدودیت برق می توانند به پورتال اینترنتی این شرکت به نشانی https://www.hedc.co.ir/FA/Home بخش «اطلاع رسانی خاموشی ها» یا سامانه برق من مراجعه کنند.

تداوم خاموشی ها در هرمزگان

مدیر عامل شرکت توزیع برق هرمزگان 2 روز بعد یعنی در تاریخ 22 آبان ما نیز گفت: به طور میانگین روزانه 100 مگاوات برق خانگی شهروندان شهری و روستایی استان قطع می شود.

محمد کریمی علت خاموشی در بخش خانگی را محدودیت تامین سوخت کشور و جلوگیری از مازوت سوزی در نیروگاه ها اعلام کرد و گفت: این خاموشی ها همزمان با سراسر کشور و برنامه ریزی شده در سراسر هرمزگان نیز اعمال می شود.

وی افزود: قطعی برق در همه مناطق شهری و روستایی کشور اکنون به صورت یک ساعت و نیم در روز و از ساعت 9 صبح تا 5 بعدازظهر است.

کریمی گفت: در بخش کشاورزی نیز خاموشی ها از هفته قبل آغاز شده و در شبانه روز پنج ساعت است.

این را هم بگوییم که مصرف روزانه برق در هرمزگان در بخش خانگی، صنعتی و کشاورزی هزار و 600 مگاوات است، این استان 800 هزار مشترک برق دارد که 80 درصد آن در بخش خانگی است.

مدیر عامل شرکت توزیع برق هرمزگان با اشاره به اینکه جدول هایی که در فضای مجازی منتشر می شود مورد تایید شرکت توزیع برق استان نیست افزود: مشترکان می توانند با مراجعه به درگاه اینترنتی شرکت توزیع برق استان هرمزگان به نشانی www.hedc.co.ir از زمان خاموشی منطقه خود مطلع شوند.

مصرف برق خانگی استان هرمزگان به خصوص شهر بندرعباس در ماه های سرد سال به حداقل خود می رسد اما بخش کشاورزی این منطقه به دلیل کشت های خارج از فصل، صنایع بزرگ و کوچک و تولیدی های این استان بسیار فعال است اینکه 2 بخش کشاورزی، صنعت و کسب و کار این استان مانند تابستان با بی برقی مواجه شود به غیر از کاهش تولید و کسب و کار چیزی در هرمزگان بدنبال نخواهد داشت و صد البته که در آینده نزدیک مشکل ساز نیز خواهد شد که انتظار می رود مسئولان استان به ویژه حوزه برق بتوانند با تدبیر و مدیریت، مشکلات را اساسی رفع کنند و تنها به دنبال راه حل های ساده نباشند.

300 ماینر غیرمجاز امسال در هرمزگان کشف شد

محمد کریمی مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان همچنین در نشست کارگروه مقابله با رمز ارز که با حضور ویدئوکنفرانسی با فرمانداران غرب استان هرمزگان برگزار شد، گفت: بیش از 300 ماینر غیرمجاز استخراج ارز دیجیتال با حدود هشت هزار مگاوات ساعت انرژی مصرفی از ابتدای سال جاری تاکنون در استان کشف شده است.

ابتدا خوب است بدانیم که کارشناسان اعلام کرده اند هر دستگاه ماینر برای استخراج یک بیت کوین، معادل حدود 30 واحد مسکونی، برق مصرف می کند.

کریمی، افزود: سال جاری بخش شیبکوه و بندرلنگه با کشف 15 مرکز غیرمجاز و ضبط 138 دستگاه ماینر بیشترین کشفیات را داشته است که میزان برق مصرفی این ماینرها بیش از سه میلیون و 652 کیلوات ساعت بوده است.

وی بیان کرد: شهرستان های قشم، پارسیان، جناح و بستک، رویدر و بندرخمیر، بندرعباس و حاجی آباد نیز کشفیات چشمگیری در این حوزه داشته اند که از همکاری فرمانداران و مسوولان محلی این شهرستان ها قدردانی می شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان اظهار کرد: کشف 48 مرکز غیرمجاز رمز ارز در شهرستان های استان بیانگر عزم راسخ این شرکت در مبارزه با این موریانه های برق خوار است.

کریمی خواستار تصویب مصوبه امحای ماینرها بلافاصله پس از جمع آوری آن ها شد و گفت: جمع آوری انشعاب برق متخلفان و پرداخت پاداش به مشترکان و همکارانی که محرمانه گزارش فعالیت ماینرها را ارائه می دهند در دستور کار است. مسلما روشن بودن 24 ساعته ماینرها یکی از عموامل مهم هدر رفت برق است که البته سود قابل توجهی را به جیب ماینرداران می ریزد و دردسرهایش نصیب سایر مشترکان می شود.

وی یادآور شد: از ائمه جمعه و جماعات استان هرمزگان نیز خواستاریم که از طریق تریبون های نمازجمعه تبعات این نوع کسب درآمد را اعلام و برای مردم تبیین کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان ماینرهای غیرمجاز را آسیب زا و مخل برقراری برق پایدار و مطمئن دانست و از تعامل و هم افزایی مدیریت ارشد استان، مسوولان قضایی و نظامی و انتظامی، مدیران استانداری هرمزگان و نیروهای فراجا برای کشف و ضبط دستگاه های غیرمجاز قدردانی کرد.

عزم جدی برای جمع آوری موریانه های برق خوار

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان عنوان کرد: ما در برنامه مشترک با دستگاه های مرتبط و مسئول برای جمع آوری این مراکز غیرمجاز مصمم هستیم و از همکاران برق و شهروندان و مشترکان نیز می خواهیم تا این مراکز را شناسایی کنند و گزارش دهند.

وی از هرمزگان به عنوان یکی از استان هایی نام برد که رشد نامتعارف برق دارد و افزود: شرکت توانیر در کنار شرکت های توزیع برق اصفهان، همدان، خراسان شمالی، کهگیلویه و بویر احمد و بوشهر در این حوزه قرار دارد و از این رو تشکیل کارگروه استانی مقابله با استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز و هماهنگی با مراکز امنیتی، قضائی و انتظامی و ارائه گزارش هفتگی اقدامات از سوی شرکت های برق مورد تاکید توانیر است و ما با جدیت این دستورالعمل ها را دنبال می کنیم.

وی ادامه داد: شناسایی و کشف مزارع ماینر به صورت گسترده در سطح استان کلید خورده و همکاران دفتر حراست و پلیس امنیت اقتصادی شهرستان ها و مرکز استان برای جمع آوری برق خوارهای مخفی مصمم هستند.

ماینر به انرژی الکتریکی نیاز دارد تا بتواند فرآیند استخراج ارزها را انجام بدهد که به این انرژی الکتریکی، مصرف برق ماینر گفته می شود. مثلا در سال 2022 مقدار برق لازم برای استخراج ارز بیت کوین چیزی حدود 127 تراوات بر ساعت تخمین زده شد که البته این میزان، از برق مصرفی کشور نروژ در یک سال هم بیش تر بود.

بر اساس یک گواهی کتبی ارائه شده به کمیته انرژی و منابع طبیعی مجلس سنای ایالات متحده، میزان برق مورد نیاز استخراج بیت کوین در سراسر دنیا، برابر یک درصد کل انرژی الکتریکی جهان است، این مقدار وحشتناک و بسیار بالا است، پس جای تعجب نیست برخی BitCoin را دشمن طبیعت خطاب کنند.

از آن جایی که مصرف برق ماینر برای استخراج هر بیت کوین معادل 28 تا 30 واحد مسکونی است به منظور جلوگیری از کمبود برق و آسیب های محیط زیستی این دستگاه ها اداره برق موظف به تجزیه و تحلیل مصرف در مناطق گوناگون است. با مشاهده تغییرات مصرف برق در طول زمان، این ادراه می تواند دستگاه های ماینر را تشخیص دهد. مصرف بالای برق در مناطق پر مصرف می تواند به سرعت توجه اداره برق را جلب کند و پاکسازی هرمزگان از ماینرها با این روش نباید غیرممکن باشد.

با جمع آوری تمامی ماینرها می توان علاوه بر مدیریت مصرف برق استان به رونق تولید و کسب و کار در هرمزگان امیدوار شد، تحمل محدودیت های مصرف برق زمانی برای مردم هرمزگان در فصل سرما با وجود گیر افتادن ها در آسانسور یا از کار افتادن وسایل برقی خود به دلیل نوسانات ناشی از قطع برق، قابل درک خواهد بود که موجب کاهش آلودگی هوای غرب بندرعباس، در کنار رونق کسب و کار باشد.

نظرات

captcha